KARATE SPORT TURI BÒYICHA ÒQUVCHI YOSHLAR ÒRTASIDA OMMAVIY SPORT TADBIRLARINI TASHKIL ETISH VA BOSHQARISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada karate sport turi orqali o‘quvchi yoshlar o‘rtasida ommaviy sport tadbirlarini tashkil etish va samarali boshqarish masalalari ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot davomida umumta’lim maktablari va sport maktablarida karate bo‘yicha ommaviy sport tadbirlarini rejalashtirish, tashkil etish va boshqarish mexanizmlari tahlil qilindi. Tajriba-sinov jarayonida ommaviy karate tadbirlarining yoshlarning jismoniy rivoji, sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan munosabati hamda sportga qiziqish darajasiga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.