O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA MUAMMOLI TA’LIM METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda muammoli ta’lim metodlarining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida muammoli vaziyatlar yaratish orqali o‘quvchilarning bilish faolligi, tanqidiy va ijodiy fikrlashini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Muammoli ta’lim metodlarining pedagogik samaradorligi va ularni kasbiy ta’lim muassasalarida qo‘llash imkoniyatlari asoslab berilgan.