“DAVLATNING ASOSIY TIPLARI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola davlatning asosiy tiplari, ularning tuzilishi, hokimiyat shakllari va fuqarolar bilan munosabatlari haqida keng va batafsil ma’lumot beradi. Unda davlat tuzilishi bo‘yicha yagona, federal va konfederativ davlatlarning o‘ziga xos xususiyatlari va amaliy misollari keltirilgan. Shuningdek, hokimiyat shakli bo‘yicha monarxiya va respublika turlari, ularning ichki siyosat va fuqarolar huquqlariga ta’siri tushuntirilgan. Fuqarolar bilan munosabatlar asosida demokratik va avtoritar davlatlarning farqlari, siyosiy jarayonlarda ishtirok imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan. Maqola davlatning shakli va tuzilishini tushunish orqali siyosiy bilimlarni mustahkamlash, jamiyatdagi hokimiyat tizimi va ijtimoiy hayotga ta’sirini anglashga yordam beradi.