VITAMIN SAQLOVCHI DORIVOR O‘SIMLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson salomatligini mustahkamlashda muhim o‘rin tutuvchi vitamin saqlovchi dorivor o‘simliklar haqida ma’lumot beriladi. Dorivor o‘simliklarning tarkibidagi A, B guruhi, C, D va E vitaminlarining biologik ahamiyati, ularning immunitetni oshirish, moddalar almashinuvini yaxshilash hamda kasalliklarning oldini olishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda keng tarqalgan vitaminlarga boy dorivor o‘simliklar misolida ularning amaliy ahamiyati ko‘rsatib berilgan.