EPLEPSIYA KASALLIGI ETIOLOGIYASI, KLINIKASI VA DAVOLASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada epilepsiya kasalligining kelib chiqish sabablari, patogenezi, klinik belgilari, tashxislash prinsiplari hamda zamonaviy davolash usullari haqida ilmiy ma’lumotlar berilgan. Epilepsiya – markaziy asab tizimida yuzaga keladigan takroriy tutqanoqlar bilan kechuvchi surunkali nevrologik kasallik bo‘lib, uning erta tashxislanishi va to‘g‘ri davolanishi bemorning hayot sifatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega.