KO‘RISH O‘TKIRLIGI VA KO‘ZNING KO‘RISH MAYDONINI ANIQLASH VISUAL ACUITY AND DETERMINATION OF THE VISUAL FIELD OF THE EYE (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ko‘rish analizatorining funksional holatini baholashda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan ko‘rish o‘tkirligi va ko‘zning ko‘rish maydonini aniqlash usullari yoritilgan. Ko‘rish o‘tkirligini aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy jadvallar, tekshirish sharoitlari hamda natijalarni baholash mezonlari bayon etiladi. Shuningdek, ko‘rish maydonini tekshirishning klinik ahamiyati, perimetriya usullari va turli patologik holatlarda kuzatiladigan o‘zgarishlar haqida ma’lumot beriladi. Maqola tibbiyot ta’limi oluvchilar va amaliyotchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.