TA’LIM TIZIMINI BOSHQARISHDA OLIY TA’LIM MUASSASALARINING AXBOROT-TA’LIM TIZIMINI BAHOLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalarida axborot-ta’lim tizimlarining ta’lim tizimini boshqarishdagi o‘rni, ahamiyati va samaradorligini baholash masalalari yoritiladi. Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida oliy ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini raqamlashtirish, boshqaruv qarorlarini qabul qilishda axborot-ta’lim tizimlaridan samarali foydalanish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqotda mavjud tizimlarning funksional imkoniyatlari, ularning boshqaruv samaradorligiga ta’siri hamda baholash mezonlari tahlil qilinadi.