MAXSUS PEDAGOGIKADA INKLYUZIV TA’LIMNING AHAMIYATI VA AMALIY JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada maxsus pedagogika sohasida inklyuziv ta’limning nazariy asoslari, mohiyati va amaliy jihatlari keng yoritilgan bo`lib ta’lim jarayonida maxsus pedagog, psixolog va ota-onalar hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Inklyuziv ta’lim imkoniyati cheklangan bolalarning to‘laqonli rivojlanishi va jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyalashuvida muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.