BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT FANINI STEAM YONDASHUVI ASOSIDA TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’limda tasviriy san’at fanini STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvi asosida o‘qitishning nazariy asoslari va pedagogik afzalliklari yoritilgan. STEAM yondashuvining o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi, fanlararo integratsiyasi, amaliy ko‘nikmalari va raqamli savodxonligini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tasviriy san’at darslarini zamonaviy ta’lim talablari asosida tashkil etishning samarali jihatlari ochib berilgan.