RAQAMLASHTIRISHNING KOMPANIYANING MOLIYAVIY BOSHQARUVIGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi kunda raqamlashtirish jarayonlari iqtisodiyotning barcha sohalarida, jumladan korxonalarning moliyaviy boshqaruv tizimida ham muhim o‘rin egallamoqda. Raqamli texnologiyalarni joriy etish korxonalar faoliyatining shaffofligini oshiradi, moliyaviy oqimlarni avtomatlashtiradi hamda boshqaruv qarorlarini qabul qilishda aniqlik va tezkorlikni ta’minlaydi. Ushbu ishda raqamlashtirishning moliyaviy boshqaruv tizimiga ta’siri, uning samaradorlikka qo‘shgan hissasi va korxona rentabelligini oshirishdagi roli o‘rganiladi. O‘zbekiston sharoitida korxonalarni raqamli iqtisodiyotga moslashtirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, raqamli moliya vositalari va axborot texnologiyalarining joriy etilishi natijasida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar hamda muammolar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari kompaniyalarning moliyaviy boshqaruvini takomillashtirishda raqamli yechimlardan samarali foydalanish yo‘llarini belgilab beradi.