NAVOIY IJODINING BETAKROR JOZIBASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada buyuk mutafakkir Alisher Navoiyning boy adabiy merosi, xususan, shoir asarlarining yosh avlod ma'naviy kamolotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Navoiy ijodidagi insonparvarlik, tinchlik, hamjihatlik va adolat g‘oyalariga urg‘u beriladi. Maqolada shoirning “Xamsa”, “Mahbub ul-qulub”, “Sab‘ai sayyor” kabi asarlaridan namunalar keltirilib, Farhod va Iskandar kabi obrazlar orqali ilm-ma‘rifat va ustozga ehtirom fazilatlari yoritiladi. Shuningdek, zamondosh ijodkorlarning e‘tiroflari asosida Navoiyning turkiy til ravnaqi yo‘lidagi xizmatlari ko‘rsatib beriladi. Mazkur material Navoiy merosini o‘rganuvchi yoshlar va pedagoglar uchun amaliy ahamiyatga ega.