YANGI TUG’ILGAN CHAQALOQLARDA HOMILA ICHI PNEVMONIYASINING KLINIK KECHISH XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada homila ichi pnevmoniyasining asosiy asoratlari miya shishi, gemorragik sindrom, qorincha ichi qon ketishi (QIQK), yarali-nekortik enterokolit (YNEK) ko'rinishida namoyon bo’lishi aniqlandi. Shu bilan bir qatorda, homila ichi  pnevmoniya klinikasi polimorf  bo'lib, bir qator xususiyatlarga ega ekanligi aniqlandi.