YANGI TUG'ILGAN CHAQALOQLAR INFEKSION-YALLIGLANISH KASALLIKLARIDA TASHXISOT MEZONINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada homila ichi infektsiyalarning yangi tug'ilgan chaqaloqning infektion va yallig'lanish kasalliklariga o'tishini bashorat qilishda eng prognostik ahamiyatga ega bo'lgan exografik belgilar polihidramniozdir, ayniqsa amniotik suyuqlikdagi patologik aralashmalar, siydik yo'llarining kengayishi, bir nechta belgilarning kombinatsiyasi ekanligi aniqlandi.