O’ZBEK TILI DARSLARIDA O’QUVCHILARNING OG’ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISH METODLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola umumta’lim maktablarda o’zbek tili darslari jarayonida o’quvchilarning og’zaki nutq malakalarini shakillantirish va rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar hamda foydali bo’lgan metodlarni atroflicha o’rganilgan. Nutqiy faoliyatni rivojlantirishda motivatsion, interaktiv va ijodiy tamoyillarni qo’llashning o’rni ilmiy jihatdan asoslanadi. O’quvchilarning kommunikativ ko’nikmalarini shakillantirishda debatlar, rolli o’yinlar va raqamli texnalogiyalardan foydalanishning samaradorligi o’rganiladi.