YUQUMLI KASALLIKLARNING OLDINI OLISHDA HAMSHIRALIK AMALIYOTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola yuqumli kasalliklarning oldini olishda hamshiralik amaliyotining ahamiyatiga bag‘ishlangan. Maqolada hamshiralarning profilaktik tadbirlardagi roli, bemorlarni sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirish, jamoat salomatligini mustahkamlash va yuqumli kasalliklar tarqalishini kamaytirishdagi funksiyalari tahlil qilinadi.