SHAYBONIYLAR DAVRI TARIXIY GEOGRAFIYASIGA OID TOPONIMLARNI INTERFAOL USULLARI O‘RGANISH HAQIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada O‘zbekiston tarixi fanini o‘qitishda Shayboniylar davri tarixiygeografik toponimlarini o‘rganishning ahamiyati yoritilgan. Shayboniylar davri shahar va hududlarini interfaol metodlar orqali o‘quvchilarga tushuntirishning nazariy va amaliy jihatlari keltirilgan. Darslarda “Tarixiy xaritadan top!”, “Tarixiy sayohat”, “Toponimlar shodasi”, “Toponim – fakt – voqea” kabi metodlar o‘quvchilarning hududiy tafakkurini rivojlantirish, tarixiy voqealarni vizual va tanqidiy tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirishga yordam beradi.