TUGʻMA YURAK NUQSONLARI PATOGENEZI, KLINIK AXAMIYATI, PROFILAKTIKA VA DAVOLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tugʻma yurak nuqsonlarining etiologiyasi, patogenezi, tasnifi, klinik belgilari, diagnostika usullari hamda zamonaviy davolash tamoyillari tahlil qilingan. Tugʻma yurak nuqsonlari embrional rivojlanish davrida yurak va yirik qon tomirlarining shakllanishi buzilishi natijasida yuzaga kelishi, ularning chaqaloqlar o‘limi va nogironligidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, erta tashxis qo‘yishning ahamiyati, prenatal skrining va jarrohlik davolash usullarining samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Maqola tibbiyot oliy taʼlim muassasalari talabalari hamda pediatrik kardiologiya sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.