XALQARO TIBBIY TERMINOLOGIYADA LOTIN TILINING USTUVORLIGI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro tibbiy terminologiyada lotin tilining tutgan o‘rni, uning tarixiy shakllanish jarayoni hamda zamonaviy tibbiyot fanidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Lotin tilining universal fan tili sifatida tibbiy atamalarni yagona me’yor asosida shakllantirishdagi roli yoritilib, anatomik, klinik va farmatsevtik terminologiyadagi ustuvorligi asoslab beriladi. Shuningdek, tibbiy ta’lim jarayonida lotin tilini o‘qitishning metodik jihatlari va amaliy ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, lotin tili tibbiyotda aniqlik, izchillik va xalqaro muloqotni ta’minlovchi asosiy vosita sifatida o‘z mavqeini saqlab qolmoqda