YUGUR, SAKRA, O‘YNA - BOLALAR JISMONIY TARBIYASIDA MOTORIK KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada maktabgacha va maktab yoshidagi bolalarda motorik ko‘nikmalarni rivojlantirish, jismoniy tarbiya jarayonida o‘yin, yugurish va sakrash harakatlarining ahamiyati tadqiq etilgan. Bolalar rivojlanishida harakat faoliyatining roli, motorik ko‘nikmalarni bosqichma-bosqich shakllantirish metodikasi va zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari jismoniy mashqlar orqali bolalarda nafaqat jismoniy, balki intellektual va ijtimoiy ko'nikmalarni rivojlantirish imkoniyatlarini ko'rsatadi.