KOMPETENSIYALARNI ANIQLASHDA DIAGNOSTIK PLATFORMALARNING O’RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning va mutaxassislarning kompetensiyalarini aniqlashda diagnostik platformalarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy raqamli diagnostik platformalar orqali bilim, ko‘nikma va malakalarni aniqlash, baholash hamda tahlil qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada diagnostik platformalarning ta’lim sifatini oshirish, individual o‘quv yo‘nalishlarini shakllantirish hamda kadrlar tayyorlash jarayonini takomillashtirishdagi roli asoslab berilgan.