TA’LIMDA SMART-TEXNOLOGIYALAR: NAZARIY ASOSLAR, AFZALLIKLAR VA AMALIY YO‘NALISHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida smart-texnologiyalarni joriy etishning nazariy asoslari, afzalliklari hamda amaliy yo‘nalishlari yoritilgan. Smartta’lim konsepsiyasi raqamli muhit, interaktiv vositalar, mobil qurilmalar va sun’iy intellekt elementlariga asoslangan zamonaviy o‘qitish tizimi sifatida tahlil qilingan. Mualliflar O‘zbekiston ta’lim tizimini raqamli transformatsiya jarayonida smarttexnologiyalarni qo‘llash zaruriyatini asoslab, ularning pedagogik, texnik va metodik imkoniyatlarini ko‘rsatib o‘tganlar.