INFEKSIYA HAQIDA TA’LIMOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada infeksiya tushunchasi, uning rivojlanish mexanizmlari, infeksion jarayon bosqichlari, organizm va mikroorganizmlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar hamda infeksion kasalliklarning klinik ahamiyati yoritilgan. Infeksiya haqida ta’limot tibbiyot fanining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, kasalliklarning oldini olish, tashxislash va davolashda muhim ahamiyat kasb etadi.