ICHAK MIKROFLORASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ichak mikroflorasining biologik xususiyatlari, uning ovqat hazm qilish jarayonidagi, immunitet tizimidagi va umumiy metabolizmdagi roli yoritiladi. Ichakda yashovchi foydali mikroorganizmlarning vitaminlar sintezi, patogen bakteriyalarga qarshi himoya va ichak shilliq qavatini saqlashdagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek mikroflora muvozanati buzilganda yuzaga keladigan disbakterioz va uning turli kasalliklar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.