PIROTEXNIKA BUYUMLARINING QONUNGA XILOF MUOMALASI BILAN BOG‘LIQ MASALALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada pirotexnika (protexnika) buyumlarining kelib chiqishi, yaratilish tarixi va rivojlanish bosqichlari, ularning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni hamda pirotexnika buyumlaridan qonunga xilof ravishda foydalanish bilan bog‘liq huquqbuzarliklarning o‘ziga xos jihatlari ilmiy-huquqiy nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida pirotexnika buyumlarining erkin muomalasi taqiqlanishi, ushbu taqiqning huquqiy asoslari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Maqolada pirotexnika buyumlarining yuqori xavflilik darajasi, ularning noqonuniy muomalasi bilan bog‘liq ijtimoiy xavf va salbiy oqibatlar ochib berilgan hamda huquqbuzarliklarning oldini olishga doir taklif va xulosalar ilgari surilgan.