HARBIY XIZMATCHILARNING OILASIDA VA XIZMAT FAOLIYATIDA UCHRAYDIGAN MOTIVATSION TO'SIQLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Harbiy xizmat – bu mamlakat xavfsizligini ta'minlashdagi eng mas'uliyatli va og'ir kasblardan biri. O'zbekiston Qurolli Kuchlari harbiy xizmatchilari vatanparvarlik ruhida tarbiyalangan, jismoniy va psixologik jihatdan mustahkam bo'lishi kerak. Biroq, xizmat faoliyatida va oilaviy hayotda uchraydigan turli to'siqlar harbiy xizmatchilarning motivatsiyasini pasaytirishi mumkin. Bu to'siqlar psixologik stress, oilaviy munosabatlarning buzilishi, moddiy qiyinchiliklar va jamiyatdagi ijtimoiy bosimlar kabi omillarni o'z ichiga oladi. Mazkur maqolada ushbu to'siqlarning asosiy sabablari, oqibatlari va yechim yo'llari ko'rib chiqiladi. Ma'lumotlar asosan harbiy oilalarning hayoti va xizmatdagi qiyinchiliklar haqidagi tadqiqotlar va manbalarga asoslangan.