KO‘YLAKBOB GAZLAMALARNING ZAMONAVIY ASSORTIMENTI VA ULARNING TASNIFI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ko‘ylakbob gazlamalarning zamonaviy assortimenti va ularning tasnifi keng qamrovda tahlil qilinadi. Gazlamalar xomashyo tarkibi, to‘qish usullari, fizik-mexanik va gigiyenik xususiyatlari hamda iste’mol talablari asosida guruhlarga ajratilgan. Shuningdek, tabiiy, sun’iy va sintetik tolalardan tayyorlangan ko‘ylakbob gazlamalarning afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqilgan. Moda tendensiyalari va bozor talablari asosida zamonaviy ko‘ylakbob gazlamalar assortimentining rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Maqola natijalari tikuvchilik va to‘qimachilik sohasidagi mutaxassislar hamda talabalarga amaliy ahamiyatga ega.