BOLALAR KIYIMLARINI ZAMONAVIY MODA YOʻNALISHI VA ULARNING RIVOJLANISHIGA TAʼSIRI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bolalar kiyimlarining zamonaviy moda yo‘nalishlari, ularning dizayn xususiyatlari hamda bolalarning jismoniy, psixologik va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy bolalar modasida qulaylik, xavfsizlik, ekologik toza materiallardan foydalanish va estetik jihatlar muhim o‘rin egallaydi. Maqolada ranglar uyg‘unligi, fasonlar, mato tanlash va funksionallikning bolaning harakat faolligi, mustaqil fikrlashi va did shakllanishidagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, global moda tendensiyalarining mahalliy bolalar kiyimi dizayniga ta’siri va ularni milliy an’analar bilan uyg‘unlashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari bolalar kiyimlarini loyihalash va ishlab chiqarishda zamonaviy moda talablari bilan bir qatorda bolalar salomatligi va rivojlanishini hisobga olish zarurligini ko‘rsatadi.