BOLALARDA BRONXIAL ASTMANING KLINIK VA PATOFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda bronxial astmaning klinik kechishi va patofiziologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Bronxial astma bolalar yoshida keng tarqalgan surunkali yallig‘lanish kasalligi bo‘lib, nafas yo‘llarining giperreaktivligi, bronxospazm va qaytuvchan obstruksiya bilan xarakterlanadi. Maqolada kasallikning yoshga xos klinik belgilari, immunologik va funksional o‘zgarishlari, shuningdek, kattalar astmasidan farqli jihatlari yoritilgan. Olingan tahlillar bronxial astmani erta aniqlash va kompleks davolash usullarini tanlashda muhim ahamiyatga ega