BACHADON BO‘YNI EROZIYASI: KELIB CHIQISH SABABLARI, KLINIK BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ayollar reproduktiv salomatligida muhim o‘rin tutadigan bachadon bo‘yni eroziyasi kasalligining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari va zamonaviy davolash choralari yoritilgan. Bachadon bo‘yni eroziyasi ko‘pincha yashirin kechib, o‘z vaqtida aniqlanmasa, turli asoratlar va onkologik kasalliklarga olib kelishi mumkin. Maqolada kasallikning etiologiyasi, xavf omillari hamda profilaktikaning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, konservativ va jarrohlik davolash usullari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan. Ushbu maqola tibbiyot yo‘nalishi talabalari va amaliy shifokorlar uchun nazariy hamda amaliy ahamiyatga ega.