INKLUYIV TAʼLIMNING MAQSADI VA VAZIFALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlim tushunchasi, uning mazmunmohiyati, maqsadi hamda vazifalari yoritib berilgan. Bugungi kunda jamiyatda barcha bolalarning teng huquqli taʼlim olishini taʼminlash muhim masalalardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, imkoniyati cheklangan bolalarning sog‘lom tengdoshlari bilan birgalikda taʼlim olishi, ularning ijtimoiy moslashuvi va rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi. Inklyuziv taʼlim modeli har bir bolaning individual ehtiyojlarini inobatga olgan holda, taʼlim-tarbiya jarayonini tashkil etishni nazarda tutadi.