BOZOR IQTISODIYOTINING ZAMONAVIY TRANSFORMATSIYASI VA UNING IQTISODIY SAMARADORLIKKA TA’SIRI: RAQAMLI, INSTITUTSIONAL VA BARQAROR RIVOJLANISH MODELLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyotining zamonaviy rivojlanish tendensiyalari raqamli transformatsiya, institutsional islohotlar va barqaror rivojlanish konsepsiyalari asosida chuqur ilmiy-statistik tahlil qilinadi. Tadqiqotda bozor mexanizmlarining samaradorligini oshirishda raqamli iqtisodiyot, innovatsion faoliyat, davlatning tartibga soluvchi roli, ESG omillari va real sektor samaradorligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ochib beriladi. Empirik kuzatuvlar, iqtisodiy indekslar, samaradorlik ko‘rsatkichlari va strukturaviy modellar asosida bozor iqtisodiyotining iqtisodiy o‘sishga ta’siri asoslantiriladi.