IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARDA DAVOLOVCHI JISMONIY MASHQLARNI QO’LLASH KETMA-KETLIGI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan bolalarda davolovchi jismoniy mashqlarni qo‘llashning ilmiy asoslangan ketma-ketligi yoritilgan. Tadqiqotda davolovchi jismoniy mashqlarning reabilitatsiya jarayonidagi ahamiyati, ularni bosqichma-bosqich qo‘llash tamoyillari hamda bolalarning funksional imkoniyatlarini tiklash va rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Mashqlarni tanlashda bolaning yoshi, nosog‘lomlik darajasi, psixofiziologik hola ti va individual xususiyatlarini hisobga olish zarurligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari davolovchi jismoniy tarbiya mutaxassislari, reabilitologlar va maxsus pedagoglar faoliyatida amaliy ahamiyatga ega.