MAKTABGACHA TA’LIMDA STEAM YONDASHUVINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvining nazariy asoslari, pedagogik ahamiyati va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAM yondashuvi bolalarda tanqidiy va ijodiy fikrlash, muammoni hal etish, jamoada ishlash hamda tadqiqotchilik ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiluvchi zamonaviy ta’lim modeli sifatida yoritiladi. Maqolada xalqaro ta’lim standartlari va ilg‘or xorijiy tajribalar asosida STEAM yondashuvining maktabgacha yoshdagi bolalar rivojiga ta’siri ilmiypedagogik nuqtayi nazardan asoslab beriladi.