KOMPYUTER GRAFIKASI FANINI KASBGA YO‘NALTIRISHDA TUTGAN O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kompyuter grafikasi fanining zamonaviy ta’lim jarayonida kasbga yo‘naltirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar tez sur’atlarda rivojlanayotgan hozirgi davrda kompyuter grafikasi nafaqat ijodiy ko‘nikmalarni shakllantiradi, balki o‘quvchilarda dizayn, multimedia, dasturlash va muhandislik yo‘nalishlariga qiziqishni kuchaytiradi. Maqolada kompyuter grafikasi orqali kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlari, o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan metodlar va ularning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, sohada bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlashga xizmat qiluvchi o‘quv mashg‘ulotlari va amaliy topshiriqlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.