TIME MANAGEMENT – KOMILLIK SHARTI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada vaqtni boshqarish (time manegement) masalasi atroflicha tahlil qilinadi.Ya’ni dinshunoslik nuqta’i nazaridan,asosan islomiy ta’limotlar hamda zamonaviy psixologik qarashlar asosida fikr yuritiladi.Islom dinida vaqt inson uchun eng muhim ne’mat,shuningdek mas’uliyat ham ekanligi yoritib beriladi. Qur’on oyatlari hamda hadislarda va islom ulamolari fikrlari misolida bu haqida keltirib o’tiladi. Psixologiya fanining motivatsiya,o’zini boshqara olish,stressga chidamlilik masalalariga alohida e’tibor qaratiladi va bu masalalar islomiy qarashlar bilan qiyoslab tahlil etiladi. Tadqiqot davomida vaqtni to’g’ri boshqarish inson kamolotining eng muhim bosqichi ekanligi asoslab beriladi.