KIMYO DARSLARIDA ZAMONAVIY INTERAKTIV O‘QITISH USULLARIDAN FOYDALANISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Hozirgi zamon ta’lim jarayonida interaktiv o‘qitish usullarining roli kundan-kunga ortib bormoqda. Chunki bugungi bosqichda kimyo fanini samarali va zamonaviy ruhda o‘qitish, o‘quvchilarning bilim darajasini oshirish, ularning mustaqil fikrlashi, ijodiy qobiliyatini rivojlantirish hamda yuksak intellektual salohiyatga ega shaxslarni tarbiyalashni taqozo qiladi. Kimyo darslarida an’anaviy dars o‘tkazish uslublaridan farqli o‘laroq, zamonaviy interaktiv metodlar joriy etilishi natijasida darslar mazmuni boyiydi, talabaning o‘quv jarayonidagi faolligi oshadi, fan yutuqlarini hayotiy muammolar bilan bog‘lashda yuqori natijalarga erishiladi