KIMYO FANIDAN MASALALAR YECHISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Kimyo fani — tabiat qonuniyatlarini, moddalar va ularning xossalarini, ular orasida kechadigan turli xil reaksiyalarni chuqur o‘rganishga xizmat qiluvchi ilmiy yo‘nalishlardan biri hisoblanadi. Mazkur fan bo‘yicha bilimlarni puxta egallash va ulardan hayotda samarali foydalanish uchun eng avvalo amaliy masalalarni to‘g‘ri, aniq va mustaqil yecha bilish ko‘nikmasi zarur. Bu ko‘nikma oʻquvchilar uchun kimyo fanining nazariy asoslarini o‘zlashtirishda, kasbiy faoliyatda, kundalik hayotda va ilmiy izlanishlarda muhim poydevor bo‘lib xizmat qiladi. Kimyo fanidan masala yechish malakalarini shakllantirish va rivojlantirishda zamonaviy pedagogik metodlar, individual yondashuv, muntazam mashq va tahlil muhim ahamiyatga ega. Quyida ushbu jarayonning asosiy jihatlari va samarali metodikalar haqida fikr yuritiladi.