PEDAGOGIK TADQIQOTLARNING ILMIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Pedagogik tadqiqotlarning ilmiy rivojlanish tendensiyalari ta’lim tizimining uzluksiz takomillashuvi bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, pedagogik fikr taraqqiyotining tarixiy va zamonaviy bosqichlarini o‘zida mujassam etadi. Maktabgacha va maktab ta’limi vazirligi tizimida olib borilayotgan ilmiy izlanishlar ta’lim mazmunini yangilash, tarbiya jarayonining samaradorligini oshirish hamda o‘qitish metodlarini ilmiy asosda rivojlantirishga qaratilgan. Mazkur yo‘nalishda pedagogik tadqiqotlar nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlash, innovatsion yondashuvlarni joriy etish va pedagogik fikrning izchil rivojlanishini qo‘llabquvvatlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu annotatsiyada pedagogik tadqiqotlarning asosiy ilmiy yo‘nalishlari, ularning ta’lim tizimidagi o‘rni hamda maktabgacha va maktab ta’limi jarayoniga ta’siri yoritiladi.