ABDULLA QODIRIYNINING ULOQDA HIKOYASI TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
.Ushbu maqola badiiy asar tahlilining adabiyot darslaridagi ahamiyati asosli yoritilgan bo‘lib, ijodkorning so‘z  qo‘llash  mahorati, fikrni qisqa hajmda tushunarli yetkaza olish qobiliyati tahlillar misolida asoslangan. Realistik hikoyalar da personajlarning  reallikka qay darajada moskelishi Abdulla Qodiriyning sermahsul va rang barang ijodi,qarashlari va realistik hikoyaning dastlabki namunasi sifatida baholangan "Uloqda" hikoyasi xususida.