KORPUSNING LINGVISTIK AHAMIYATI VA UNING TILDAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada  korpus lingvistikasi va korpusning barcha  sohadagi amaliy ahamiyati to‘g‘risida so‘z boradi.    Korpus lingvistikasining tilshunoslik fani bilan uzviy bog’liqligi va rivoji, tutgan oʻrni, amaliy ahamiyati tahlil va talqin etilgan. Korpus texnik jarayonni tezlashtiruvchi qolaversa, zamonaviy yoʻnalishning texnik jarayonni tezlashtiruvchi vositagina emas, muayyan til zamonaviy shaklining axborot tizimi boʻlib, kutilmagan savolga ham javob bera oladigan, til hodisasi bilan shugʻullanadigan, soha oldiga avval qoʻyilmagan dolzarb muammolarni qoʻya oladigan tizim ekanligi maqolada batafsil yoritib berilgan.