TADBIRKORLIKNI QOʻLLAB QUVVATLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishida tadbirkorlik subyektlarining tutgan o‘rni va ularni qo‘llab-quvvatlashning davlat mexanizmlari tadqiq etiladi. Maqolada so‘nggi yillarda sohaga oid qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar, soliq imtiyozlari va kreditlash tizimidagi islohotlarning amaliy natijalari tahlil qilingan. Shuningdek, kichik va o‘rta biznes subyektlari duch kelayotgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy takliflar keltirilgan. Tadqiqot davomida statistik ma’lumotlar asosida tadbirkorlik muhitining dinamikasi baholanadi va iqtisodiy o‘sishni ta'minlashda xususiy sektorning ulushini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.