YASHIL INFRATUZILMANI DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yashil infratuzilmani davlat-xususiy sheriklik (DXSh) asosida rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tahlil etiladi. Tadqiqot doirasida yashil infratuzilma loyihalarini moliyalashtirish, boshqarish va amalga oshirishda davlat va xususiy sektor hamkorligining ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, xorijiy tajribalar asosida O‘zbekiston sharoitida DXSh mexanizmlarini qo‘llash imkoniyatlari, institutsional va huquqiy asoslarni mustahkamlash, investitsion jozibadorlikni oshirish yo‘llari yoritib beriladi. Maqolada yashil iqtisodiyot tamoyillarini qo‘llash orqali barqaror rivojlanishga erishish va ekologik muammolarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.