BO'LAJAK PEDAGOGLARDA AXBOROT KOMPITENSIYASINI SHAKILLANTIRISHDA MULTIMEDIYA MAXSULOTLARINI O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarda axborot kompetensiyasini shakllantirish jarayonida multimediya mahsulotlaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida multimediya vositalari pedagogik faoliyat samaradorligini oshiruvchi muhim omillardan biri sifatida qaraladi. Tadqiqotda multimediya mahsulotlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ya’ni interfaollik, vizuallik, audiovizual ta’sir kuchi, individual yondashuvni ta’minlash imkoniyatlari yoritib berilgan. Shuningdek, bo‘lajak pedagoglarning kasbiy tayyorgarligida axborot kompetensiyasini rivojlantirishda multimediya texnologiyalaridan samarali foydalanish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola natijalari pedagogik ta’lim muassasalarida o‘quv jarayonini modernizatsiya qilish hamda raqamli ta’lim muhitini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.