NEYROLINGVISTIKA PSIXOLINGVISTIKANING TARKIBIY QISMI SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikning fanlararo integratsiyasi, ayniqsa neyrolingvistika fanining shakllanishi va rivojlanishi tahlil etilgan. Tilshunoslikning falsafa, psixologiya, nevrologiya, tibbiyot kabi fanlar bilan o‘zaro aloqalari asosida neyrolingvistikaning yuzaga kelishi, uning asosiy tadqiqot obyekti - afaziya, yaʼni nutqiy faoliyatning buzilish holatlari yoritilgan.