RAQAMLI BAHOLASH TIZIMLARIDA SHAFFOFLIK VA ISHONCHLILIKNI OSHIRISHNING TEXNOLOGIK YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida raqamli baholash jarayonlarini boshqarishdagi dolzarb muammolar hamda ularni bartaraf etishda blokcheyn texnologiyasining imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. An’anaviy va zamonaviy elektron baholash tizimlarining kamchiliklari ko‘rib chiqilib, blokcheynga asoslangan shaffof baholash modeli taklif etiladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’limda baholash jarayonlarining ishonchliligi va adolatliligini oshirishga xizmat qiladi.