IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTAB-INTERNATLARIDA TARBIYAVIY (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ixtisoslashtirilgan maktab-internatlarida tarbiyaviy ishlarni tashkil etishning maqsad va vazifalari ilmiy-pedagogik jihatdan keng yoritilgan. Tarbiyaviy ishlarning mazmuni, yo‘nalishlari, shakl va metodlari, tarbiyachining kasbiy faoliyati, ota-onalar bilan hamkorlik, monitoring va baholash mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari tarbiyaviy ishlarning o‘quvchilarning shaxsiy, ijtimoiy va kasbiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.