QOVUSHQOQLIGI YUQORI BO‘LGAN NEFTNI QAZIB OLISH TEXNOLOGIYALARI VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Qovushqoqligi yuqori bo‘lgan neft (Heavy Oil) va juda yuqori qovushqoqlikka ega (super-heavy oil) neftlarni qazib olish jahon neft sanoatining eng murakkab jarayonlaridan biri bo‘lib, odatiy (conventional) neftga nisbatan keskin farq qiladi. Ushbu maqolada qovushqoqlikni kamaytirish va oqimchanlikni oshirishga qaratilgan asosiy  texnologiyalari, ularning geologik cheklovlari, texnik imkoniyatlari, ekspluatatsion ko‘rsatkichlari hamda iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi.