KOMPANIYALARDA AXBOROT XAVFSIZLIGI SIYOSATINI ISHLAB CHIQISH VA JORIY ETISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchilik hujjatlari talablariga to‘liq mos keladigan axborot xavfsizligi siyosatini (AXS) ishlab chiqish va joriy etishning huquqiy, tashkiliy va amaliy jihatlari atroflicha yoritilgan. “Axborotlashtirish to‘g‘risida”gi, “Shaxsiy ma’lumotlar to‘g‘risida”gi qonunlar, Prezidentning 15.04.2021 yildagi PQ-5082-son qarori hamda boshqa normativhuquqiy hujjatlar talablari tahlil qilinib, majburiy hujjatlar ro‘yxati, mas’uliyatlar taqsimoti va nazorat mexanizmlari keltirilgan.