SURUNKALI NOINFEKSION KASALLIKLAR PROFILAKTIKASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada surunkali noinfeksion kasalliklarning (yurak-qon tomir kasalliklari, qandli diabet, semizlik va boshqalar) rivojlanishida sog‘lom turmush tarzining ahamiyati tahlil qilindi. Sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, zararli odatlardan voz kechish va psixoemotsional holatni barqarorlashtirishning profilaktik samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari sog‘lom turmush tarziga amal qiluvchi shaxslarda surunkali kasalliklar uchrash darajasi past ekanligini ko‘rsatdi.