КАСБИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА КОМПЕТЕНЦИЯВИЙ ЁНДАШУВНИ ЖОРИЙ ЭТИШНИНГ ИЛМИЙ-ПЕДАГОГИК АСОСЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мазкур илмий мақолада касбий таълим тизимида компетенциявий ёндашувни жорий этишнинг илмий-педагогик асослари, унинг мазмун-моҳияти, таълим сифатини оширишдаги ўрни ҳамда замонавий меҳнат бозори талаблари билан узвий боғлиқ жиҳатлари атрофлича таҳлил этилган. Шунингдек, компетенциявий ёндашув асосида ўқув жараёнини ташкил этишнинг дидактик шартлари, педагогик механизмлари ва амалий аҳамияти очиб берилган.